Замовити дзвінок
Опалення та комплектуючі Водопостачання і водонагрівачі Запірно-регулююча арматура Господарські товари Велика побутова техніка Дрібна побутова техніка

Садовий обприскувач, огляд найпопулярніших видів

22 лютого 2021

Обприскувач садовий - обов'язковий інструмент тих, хто працює на землі, вирощує городні культури, плодові дерева або чагарники. З його допомогою максимально швидко і ефективно вносяться гербіциди, добрива та інші препарати. Це основна, але далеко не єдина сфера застосування обприскувачів. З їх допомогою можна також виконати побілку або дезінфекцію приміщень, а при необхідності, навіть мийку автомобіля.

Який вид обприскувача вибрати?
Щоб обприскувач виправдав ваші очікування, необхідно правильно вибрати його тип. Зробити це досить просто. По-перше, потрібно визначитися з площею ділянки, який буде оброблятися і кількістю насаджень, розташованих на ньому. По-друге, зважити ваші переваги і фінансові можливості. Чи хочете ви накачувати обприскувач попередньо? Або робити це в процесі роботи у міру необхідності? Або ж віддаєте перевагу систему розпилення, що не вимагає фізичних зусиль з вашого боку? Залежно від ваших відповідей, зверніть увагу на популярні сьогодні види обприскувачів.

Ручні обприскувачі
Ручні обприскувачі садові, найпростіші і, відповідно, дешеві. Підійдуть для обробки розсади або рослин в невеликих теплицях, на декількох відкритих грядках і клумбах.

Ручной опрыскиватель Marolex

Ручний обприскувач Marolex серії Mini

Конструктивно вони являють собою ємність з вбудованим помповим насосом або з важелем безперервного підкачування. Такі моделі обприскувачів мають бак невеликого обсягу до 2-3 літрів, тому вага їх невеликий і їх легко утримувати в руці під час роботи.

Помпові обприскувачі
На відміну від ручних, ємність помпових обприскувачів істотно більше від 5 до 12 літрів. З їх допомогою можна ефективно обробити досить велику територію городу або саду.

Помповый опрыскиватель Маролекс

 

Насос в помпових моделях зазвичай вбудований в кришку, або в корпус. Тиск нагнітається попередньо і насос не використовується при обробці рослин безпосередньо. Для розпилення розчинів є шланг з прикріпленою до нього ручкою, штангою і форсунках. Інтенсивність розпилення регулюється безпосередньо важелем (клапаном) на ручці. Форсунка, як правило, має регульований кут розпилення. Для зручності транспортування і роботи, помпові обприскувачі оснащені плечовим ременем.

Ранцевий обприскувач
Для обробки ділянки від 30 соток, раніше перераховані види обприскувачів можуть бути незручні. В даному випадку ваш вибір - обприскувач ранцевий. Він фіксується на плечах і спині користувача спеціальними лямками, а на додаток і поясним ременем. Обсяг ранцевого обприскувача становить 12-20 літрів.

Ранцевый опрыскиватель Marolex

 

Головна особливість ранцевого обприскувача полягає в способі нагнітання тиску. Цей процес протікає безпосередньо в процесі роботи. Однією рукою оператор нагнітає тиск за допомогою спеціального бокового важеля, а інший направляє штангу з форсункою. Великим плюсом таких обприскувачів є їхня підвищена ємність і миттєва готовність до роботи.

 

 

Але при виборі ранцевого обприскувача слід врахувати, що самостійно закинути на плечі бак з двадцятьма літрами води, досить важко, і для цього може знадобиться допомога.

Акумуляторний обприскувач
Акумуляторний обприскувач ранцевий - вдосконалена модель вищеописаного. Ручне нагнітання тиску в ньому замінено роботою електроприводу. Таким чином, в процесі роботи ви будете набагато менше втомлюватися. Акумулятор, як правило, обслуговуються і заряджається від звичайної електромережі за кілька годин. Зарядний пристрій йде в комплекті з таким обприскувачем.

Аккумуляторный опрыскиватель

 

Недоліком акумуляторного обприскувача можна вважати їх ціну, а також додаткову вагу який вноситься не завжди легким акумулятором, тим самим зменшуючи максимальний обсяг робочого розчину.

Якість обприскувача - важливий критерій вибору. Надійне вироби прослужить вам дуже довго і дозволить обійтися без прикрих несподіваних поломок. Вибирайте обприскувачі провідних виробників, виготовлені з високоякісних, зносостійких і міцних матеріалів. Можливо, коштують вони дорожче інших, але це справедлива ціна за відмінну якість і безперебійну роботу.

Популярна продукція